Här bor vi, Kerstin & Per-Axel  med våra 4 taxar, i Bergnäset, ca 200 m från Luleå-älven, med 1 km lång bro in till Luleå. Vi bor i villa med stor inhägnad tomt så att vovvarna kan springa fritt på tomten.

                                      

Nere vid älven är det fint att gå på promenad utefter stranden med vovvarna,

skönt för dem att ta sig ett dopp när det är för varmt, samt på vintern att få springa lösa på isen. Vi har även nära till skogen där det finns annat att snusa på som omväxling. 
Vår första långhåriga dvärgtax Molly köpte vi 1981, hon var mörkt röd, tyvärr blev hon endast 7 år p.g.a sjukdom. Efter henne kom Dixie, svart m röda tecken, hade ej sett svart tidigare och tyckte att det var fint o ville gärna fortsätta med den färgen.
År 2002, när Dixie blivit 14 år o gick mot slutet av sitt liv, började jag söka en ny svart tik, vilket ej var lätt, fanns ingen i hela Sverige. Klockarbol´s Kennel hade en svart hanvalp till salu, jag fick då rådet av Marianne Fredriksson, (vårt avelsråd för långhårig dvärgtax) att köpa honom och börja avla själv, samt ställa mig på kö för att köpa svart tik. Så blev det. Dorrith´s Kennel väntade svarta valpar så där ställde jag mig på kö för att få köpa tik.
Vi köpte Klockarbol´s Falcon i början av September och i slutet av November fick jag köpa en liten svart tik, Dorrith´s Johanna. Mycket lyckat blev det.   

                                        

Eftersom vi båda, jag o P-A har tagit förtida pension har vi kunnat ägna oss helt åt vovvarna.
Jag har gått avel o uppfödarkurs, där ingår om avel, valpning, uppfödning, beteende, anatomi o juridik, mycket intressant o lärorikt.
Med vovvarna har vi gått valpkurser, spårkurser, vardagslydnad o ringträning.
Spår är jättekul tycker vovvarna, alla 4 blivit viltspårchampion innan de fyllt 2 år.
Psyke o temperamente är utmärkt på mina vovvar, glada o sociala, och det är viktigast tycker jag.